Shared Alure, Children Welfare Office - Construction - 王行建筑工作室
Shared Alure, Children Welfare Office
-  Message
1 /9

Shared Alure, Children Welfare Office

The Children's Welfare Office is a social welfare institution that mainly adopts unaccompanied orphans, abandoned babies and disabled children. At present, it is mainly run by the state civil affairs department and funded by the state. Children's civil rights, survival, life and education rights are protected by law.
 
Shared Alure
The theme of the design is "shared courtyard". Through a shared courtyard and a vibrant corridor, the building tries to create a place where children of different ages can fully communicate both indoors and outdoors. In Children Welfare Office, abandoned orphans and disabled children are very special groups. They need the feeling of family full of human to comfort their spiritual trauma. The "shared alure" tries to let children live and grow in a relaxed and happy environment, and have a happy feeling every day.
 
Shared Courtyard
Two rows of living rooms enclose the courtyard to ensure the accessibility of the first floor, so that all children in the welfare home can meet and play here, no longer feel alone. There are also directly accessible outdoor stairs on the second floor. Children can share the happiness of the reunion through the windows with good vision and the terrace where they stay if they are physically inconvenient.
 
Shared Gallery
The corridor space of traditional children welfare office is often monotonous and tedious, which is not in line with children's psychology. The corridor is closed, the lighting is limited, and there is no space for children's activities in adverse weather. "Shared Alure" can not only improve the environmental quality, but also provide a place for activities in adverse weather by widening the corridor and combining the use of space.

Work Team

Lead Architect: Hang Wang
Type of Project: Educational Building
Time: June 2014
Construction Area: 6108㎡
Floor Area Ratio: 0.96
Greening Rate: 0.25